Posts

Showing posts from July, 2011

18 & 19 of JULY part 3 (last dah la)

Image
dalam d0k kata nk kuar awal g cameron highland.,lambat jugak jadi nya..tapi xpa la..kami pn xkejar masa sgt..relek2 sudah.. gp0n.,bagi masa kat driver kita rest.,ciyan kat die...hukhuk! (alasan) hahaha... okeh.,pejalanan kami g cameron best gak la....cuaca pn baik je... dlm pejalanan tu heran gak la org d0k bgi lampu.,gat nape la kn,isaw gak.,upa nya kat depan ada eksiden...gulppp...jantung aku brdegup kncang.,dlm hati mintak doa kat tuhan prjalanan kami nk smpai cameron selamat..huhuuu... kul bapa kami smpai cameron xpasti la.,yg pasti.,bila smpai ja.,kami terus cari kedai mkn...lapar2....hahaha....breakfast dulu....bak kata s0rang brader nie(pecah laju)....hehehe...  pas dh mkn2.,kami g cari ladang teh gan strawberi...dapat gak aku lepas gian nk mkn strawberi...walaupun xpuas......huhuhuuu....xpe2....next time,ada lagi...hehe.. perjalanan balik????aduh.....xnak cita lah....xbaper nk happy ending...tapi....s0meone makes me happy xcually...:))) dah la...penat arhh menaip....huhuhuuuu.…

18 & 19 of JULY part 2

Image
huahhhh...buley tahan la h0tel yg kami stay..hrga p0n brpatutan.. smpai ja kat h0tel.,kami check in,aku terus cari katil..adusss...sakit badan tak kira pnya letih main air.. heheh.. sakit pala p0n mnyengat .. sempat kami rest dalam sejam,malam nya kami kuar.,jalan2 cari makan...lapar dow.... pas mkn kami r0und2 town ,heran bin ajaib arr.,town yg ku sangka penuh manusia pd waktu malam.,upanya hanya angan2.. s0rang manusia p0n aku susah nk jumpa.. pelik gak la..nama ja t0wn ip0n.,tapi.,bila malam mnjelma,ip0h se0lah2 dah mati...kedai2 tepi jln p0n tak buka..terbantut niat aku nk habis kan duit. s0.,malam tuu malam lepak melepak je la..tapi best jugak..dapat kenal2 gan kawan baru....:P hehehe..... lama 0hh kami b0rak...lbey kurang kul 1 pagi,bawu kami alek h0tel.,member suma dah letih...aku ja tak letih2...pelik bet0i arr...org suma dah tdow...aku bleh xtidow... smbil tgk jam.,kul 3 pagi.,kul 4 pagi.,kul 5 pagi...kul 6 pagii...aku sih tak buleh tidow.,last2 aku amek t0wel.,aku mandi...se…

18 & 19 of JULY..part 1

syukran..syukran.. perancangan nk pergi jejalan gan member nmpk nya dah jadi kenyataan.. walau pun pada mula nya macam2 dugaan yg kami kena tempuhi,tp suma nya dah selesai.. kami suma happy dgn pcutian kami kali nie..harap2 ada lagi la event macam ni pas ni, and h0pfully,lebih ramai agy la yg j0in..the more the marrier kan.. nk citer tak erk kami nya pjalanan??hummm...cita p lah..hehek.. ok.,sbelum kami btolak 18hb tuu..,kami ada msalah gan kami nya transport...punya la susah nk sewa..2 ari ja pn..at last.,dpt jugak kami ambik keta tuu..pagi tuu aku mangkit awal gak la,nk siap kan suma brg2.,dan bekal kitorang.. dlm kul 10,keta p0n sampai depan umah aku...tapi...kami masih tak dapt btolak ke tempat yg hendak dituju bub keta buat hal..nk kena p check dulu kat bengkel..dekat bengkel tu je dh bape jam masa kami terbuang. ,pas dah settle hal keta.,kami p0n bt0lak ke tambun,dan sesampai nya kami kat sana......kami p0n masok... perghhhh.....mmg best...hilang suma tension2.. hilang suma ket…

JOM JALAN-JALAN

isnin nie aku gan member2 aku dah plan nk g jejalan...hehe.,drpd d0k umah.,baik aku join d0rg.,ckup ke.,xckup ke wet.,aku nk p jgk.. bila agy kan? kali nie ja aku nk kuar gan kgkwn aku p0n..pas nie tah jmpa.,ntah tak jumpa dah... plan nie dh lama sbenaq nya.. sejak skolah agy. juz time skolah.,besa la.,sibuk study(konon-konon nyer la......hehehhe) .. skunk nie dah free,bley la kuar.,lepak2  gan kwn.. ermmm...kitorang plan nk g bukit tambun..pas tu nk g cameron hgland.. nk mkn strawbery.. nyummm3...

AKU PENGANGGUR

heheheh...ser0nok betul.... lega gila bila dah benti keja nie..,ilang suma beban2 yg terpikul setelah sekian lama..  tapi ciyan gak arr tggal mber2 office. mintak2 lepa leh sabaq gan b0s pnya peel.. makin tua makin mnjadi plak aku ase skunk nie.,sbelum nie ok ja..ntah la.,mgkin tnsion kot pkeja diaa asyik benti..s0rang...s0rang...hehehehe... whatever it is.,hidup perlu diteruskan.... aku kena buat mcm2 benda agy lepas nie.. law aku tak benti.,pr0blem pulak. asyik nak mintak cuti.,agy tension bos aku..haha.. s0,lepas nie,hari2 aku kena penuh kan dgn aktviti b'faedah la kan..tak kan nk d0k umah saja bela badan....tak bleh...tak bleh.....

WUJUD KE CINTA YANG SEMPURNA??..

bukan ape.,bila aku dengar lagu Yuna,Cinta Sempurna tu.,aku ase betul2 macam diri aku....aku serba kekurangan,siapa lh aku nk terima cinta sesorang laki yang baik,mcm dia.. bila kita dah dapat sesorang yang leh sempurna kan diri kita.,kita pulak yang tak sempurna.,terrrrr...lalu la banyak kekurangannya...sekarang nie aku banyak betul masa untuk aku pikir ape saje lah dosa2 yang dah aku buat...agak nya tak lama dh kot aku nk id0p kat dunia nie... humm...kekadang aku ase b0doh gak arr nape aku wat suma perkara b0doh macam tu..k0non nya tak nk kecewakan ati orang.,tapi aku sendiri yang kecewa...what g0es around,c0mes back around..hidup nie umpama r0da.,r0da kan bulat.,jadi dia sentiasa berpusing....kekadang kita di atas.,ada masa kita jatuh ke bawah... tapi tu la msalah nya,bila kita ada di atas,kita selalu lupa yang sampai satu masa,kita akan berada di bawah..betul...perkara ni yang sedang terjadi kepada diri aku kini.. Dan sekarang aku sedang cuba membina semula kekuatan diri aku, tanp…

PERSAHABATAN

dalam dunia persahabatan nie..,macam2 yg buleh jadi. .ada masa kita buley baik dgn sesorang.,dan ada masa org yang baik dengan kita tu buley jadi musuh kita..hee..hee.... aku tak maksud kan sesape,tapi....aku rasa sedikit kesal dgn ape yg dah berlaku dalam hidup aku.. apa salah aku??dah memang sikap aku macam gini..sapa yang kenal aku,taw la perangai aku macam mana.. aku tawu kadang2 aku sendiri tak sedar yang aku dah lukakan hati kawan2 aku...tanpa ada niat. aku law buleh,nak sangat jaga hati kawan aku,tak maw la gaduh2 nie.. law buleh settle,aku nk settle... tapi tu la,hati orang sapa yang tawu...kawan yang kita anggap dh macam sedare,punya ngam dulu,tetiba dh jadi renggang... tak tawu pasal ape... aku nie selalu g0p tanya kabar die..tapi die tak de p0n nk tanya kabar aku.. aku tak kisah, bub aku tawu keja die mang tak da masa nk mesej tanya2 kabar nie...aku p0n keje jugak.,tapi mber2 aku tak lupa... kalau pasal lelaki kta nk bergad0h,tu bukan farah la... aku rela hilang lelaki yang…

STUDY...STUDY...STUDY....

alhamdulillah...................
nampak nya impian aku nak masuk universiti tercapai jua....pertama skali.,aku nk bersyukur sangat2 kat allah bub bagi aku peluang nie..insyallah.,aku tak kan sia2 kan impian umi... setelah macam2 dugaan yang aku terpaksa tempuhi sepanjang exam stpm dulu.,hanya dengan berdoa setiap malam tanpa putus,doa umi, lah dapat menenangkan hati aku..dan alhamdulillah....aku berjaya jugak dapat result cemerlang. . aku nk thanks kat ex aku jgk.,bub masa aku kesusahan dulu.,dia la yang terus2an memberi sokongan kat aku.....sepatutnya waktu2 cam nie,aku gan dia leh la bbhagia kan...hurmmm...dah3!!!
0k! ermm....aku dah diterima masuk ke usm..memang cita-cita aku la...dapat pulak jurusan yang memang dah lama aku minat...komunikasi. heran jugak napa aku minat jurusan nie.,tapi,aku taw,nie la masa depan aku...h0pe aku leh berjaya satu masa nanti....
dalam happy2 nie.,takot p0n ada jugak.,aku tak besa jauh dari famli.,walau p0n tak jauh mana kan,over the sea jer...tapi...nak…

KISAH AKU BECOMING A SINGLE GURL..

aduhhhhh.....sengal gila.....b0sanggg siot...!! macam nie asa nya single nuh..memang arr aku ada gak bbrapa kawan laki skunk nie...tapi.,setakat kawan je la kan??..xdew dah yang nk amek berat sal kita,tanya kita mkn ta agy??mandi ta agy??dok buat ape tiap2 hari...humm...ntah la...mungkin aku ase tak yakin nk mulakan hubungan yang baru setelah beberapa percubaan aku menemui kegagalan,.sial!! sek0r2 tak guna.... suma nak amek kesempatan ja ,mentang2 kita kesunyian...tapi tak pa....tu org panggil pelajaran nama nya...tenkiw la kat sapa-sapa yang teach aku erkkk..jasamu dikenang...........