Posts

Menunda Kebaikan Membesarkan Keburukan

Masa lalu yang buruk tidak mungkin bisa dilupakan, tapi hanya bisa diterima sebagai fakta yang telah menjadikan Anda pribadi yang lebih baik hari ini.

Bukan masa lalu yang menentukan kebaikan masa depan Anda, tapi kebaikan yang Anda lakukan hari ini.

Selama masih ada kesempatan untuk melakukan kebaikan, lakukanlah.

Karena,

Menunda kebaikan adalah membesarkan keburukan.

Tandanya?

Kegelisahan.

Kegelisahan adalah tanda bahwa keburukan sedang tumbuh menjadi lebih kuat daripada kebaikan di dalam diri kita.

Jadi, apa yang akan Anda lakukan hari ini?

Mario Teguh - Loving you all as always

KISAH KITA PERNAH TERTULIS

Image
DAHULU Dahulu aku tidak pernah menyangka bahawa dia adalah dia Dahulu aku meragui cinta kita Dahulu aku menyangka engkau tidak pernah cinta Dahulu aku percaya bahawa engkau telah lupa LUPA Lupa kepada kita yang pernah bercinta Lupa yang kita pernah bermanja Lupa tentang kisah kita Lupa pada segala-galanya yang kita pernah ada ADA Ada masa aku terkenang Ada masa aku hilang Ada masa aku terbuang Ada masa aku sayang SAYANG Sayang, kenapa sering engkau anggap aku ada Sayang, hari ini kita berbeza Sayang, hari ini kita sudah tidak sama Sayang, aku pernah merasa,  Aku kecewa.. Sayang maaf, Andai itu Takdirnya Aku terima
#FL

Aku Wanita

Alhamdulillah..  Syukur sangat harini sebab si dia dh berjaya menggenggam ijazahnya. Walaupun kehadiran aku cuma saat-saat akhir pengajian dia, aku tetap berbangga,  melihat dia berjaya..  Sungguh...tiada lain yg diharap dari seorang wanita selain melihat senyuman kegembiraan terpancar di raut wajah insan kesayangannya..

Kadang-kadang Allah bagi kita rasa bahagia, utk uji kita sejauhmana kita bersyukur terhadap kurniaan yg dia bagi..
Kadang-kadang Allah bagi kita rasa sedih, utk uji kita sejauhmana kepercayaan kita terhadap qada dan qadar Allah.

Tiap hari aku berdoa semoga pertemuan kita berakhir dgn ikatan yg halal. .yg lebih diredhai, dan diberkati Allah. 

Aku cuma perlu lebih bersabar..kerana ujian Allah itu besar.

Terima kasih ya Allah kerana memberi aku rasa gembira, suka, duka, pilu , derita ini..
Assalamualaikum

CARI KERJA!

Wowsss... lamers gielers iolls tak update blog nie.. Busy sangat! (ahaks! ketawa sinis gituhhh..) Sejak dah habis belajar kat kampus,kena migrate ke kampung halaman dan terpaksa berpisah dengan Wifi UsmSecure yg super duper awesome tuh(dulu kutuk kannn..hehe), agak susah la kak long nak online.. Dulu senang jer, balik jer bilik terus bukak laptop, nah...nk godek ape sume boleh.. Sekarang ni semua pakai duit noks. Nak online pun kena pakai duit sendiri! Jadi, bersyukurlah mengkome yang masih belajar tu, sebab korang boleh guna internet FREE!!! (sakit hati pulak kite)
Okesss., dah la aktiviti mengjeleskan diri dgn ampa. Sebenarnya kak long nak buat luahan perasaan sikit ni. Since kak long dah tamat belajar ni, ada la beberapa permohonan kerja yg kak long dah buat.. tapi satu pun belom dapatttt... SENGAL! Letih, pedih hati kak long tiap hari check email, tapi satu pon xde reply. Apa salah resume kak long!
Sekarang ni pon kak long tengah cuba buat 2 lagi permohonan untuk Al-Hijrah dgn Medi…

Tetap Menantimu

Image

FINAL YEAR PROJECT - MAKING A DOCUMENTARY

Image
As a Film and Broadcasting final year student, my group choose to make a documetary as our final year project. And of course, it won't be easy because it need a lot of sacrifices into it, such as energy and the most important thing is money! However, to make a very good documentary, we must have a very good proposal based on our ideas about what we gonna do. And we are given the Documentary Project Proposal Helper by Micheal Rabigal to help us in writing a good proposal.




Wish me luck! >_<

INTERNSHIP, PERAK Fm.. Untuk Kome aJe!

Image
1 July 2013 , Isnin Aku bersama 3 lagi rakan sekuliah dari Usm Penang telah menjalani latihan amali di Perak Fm selama dua bulan. Sepanjang berinternship di sana, kami telah mempelajari pelbagai perkara, dalam bidang Penyiaran Radio. Antaranya, kami mempelajari cara untuk mengendalikan program radio oleh DJ Perak Fm, menghadiri press conference untuk menyediakan warta negeri, terlibat dengan aktiviti-aktiviti sepanjang bulan Ramadhan dan banyak lagi.





Terima kasih saya ucapkan kepada semua yang telah memberi kerjasama dan tunjuk ajar selama kami menjalani internship di Perak Fm. Semoga kita berjumpa lagi. Untuk kome ajeeee...