Posts

Showing posts from August, 2011

LEBARAN PERTAMA

Image
hari raya aidilfitri,hari pertama sudah berlalu...alhamdulillah,semua nya berjalan lancar....aku bangun lambat sket 8.30 baru bangun tidow,makna nya,xpergi semayang raya la aku....huhuhuh... tapi d0k umah p0n bukan buley relex2,kena wat keja jugak... menyeterika baju aku bpasang2...letih ohhh....hehehe... lepas suma ahli keluarga dh berkumpul,kitorang mula bermaaf-maafan.. selesai semua,kami bertolak ke rumah tok,dekat jew dari umah kami.,dlm 2 km... memang meriah la,ramai betol sedara yang datang... letih! bukan letih ape,letih makan jew la...heheheh.... bihun sup la,laksa la, ketupat tu wajib dh.,sampai sakit2 perot aku ...aduhhh...... !

eS0K rAYa dAh Weh!!!

Image
pejam celik pejam celik,es0k dah raya! hurhhhh....macam2 dugaan berpuasa.,n the best is, sepanjang berpuasa macam2 penyakit dah singgah. aku p0n pelik.,,hari2 ada ja yg aku asa xsedap badan...asa sakit kepala la, sakit kaki la., sakit mata la, sakit perot xhenti2,sakit gigi la, sakit kr0ngkong la , sakit mulut la, n the latest aku asa sakit nak demam! tapi xpe la,mungkin tu suma dugaan utuk aku time puasa nie.... hummmmm..... dalam bersedih2 dgn keadaan aku yg sekejap2 sakit niy, aku asa happy sgt bub es0k dah raya! excited giler tgk umi wat ketupat....aku bkn xnak t0long,kecian g0p tgk umi sens0rang jer balut ketupat tuu...tapi,dah aku tak reti...nk buat cam mana...t0long p0n asyik kena marah je! baik tak yah t0long..hehehe... pagi2 lagi aku gann kak aku kuar g pekan cari santan. sampai beratur berjela2 nak beli santan p0n.,hadussss...sabar jew lh! walaup0n xbape nak sihat,tapi,hidup kena teruskan jgk.,raya tetap raya! hehehe....persiapan raya tahun nie ala kadar je la..nothing speci…

RAMADAN AL MUBARAK

Image
alhamdulillah.,akhirnya bulan mulia bulan Ramadhan sudah p0n tiba.,dan hampir seminggu aku menjalani ibadah puasa..... mula2 rasa letih jugak la.,tapi bila dh lama,rasa makin letih pulak.heee...heee.... seperti tahun2 sebelumnya,bulan puasa aku penuhi dgn berbagai aktiviti yg berfaedah., eh,jgn tak percaya pulak. aku tolong umi wat kuih taw..... penat nya jgn cakap la.,asa macam nk teguk jer air dlm peti ais tu bila smpai jam 12 tgh ary.,tapi,nasib baik iman dlm dada ni masih kuat dan utuh,aku dapat jugak puasa penuh satu hari! hehehe.... hari menginjak hari.,aku rasa makin berdebar....bkn sebab ada org nk masuk minang aku,tapi,bila dihitung ditolak.,tinggal brapa hari lagi jer aku nk jejak kan kaki aku kat universiti.. happy la..,,tapi,takut pn ada... macam mana la agak nya bertemu dgn teman2 baru.. nmpak nya aku kena brsiap sedia dari segi mental dan fizikal. macam2 orang ada nanti.,h0pfully aku dapat la bersabar,dan xda perkara buruk yg brlaku..amin.... ermm,,.. persediaan nk masuk…